Bering Valgmenighed

Frivillighed

Frivillighed er en del af valgmenighedens DNA.

Frivillighed er en nødvendighed for at valgmenigheden kan fungere. Samtidig er det det, der giver et rigtigt godt sammenhold blandt medlemmerne.

Der er behov for frivillige til mange forskellige typer af opgaver både store og små.

Udenfor til hjælp på kirkegården, træfældning og vedligeholdelse af området omkring kirken og forsamlingshuset.


Indenfor hjælper vi gerne med rengøring både af kirke og forsamlingshus.

Det kan være hjælp til at pudse vores flotte messingstager fra kirken, brygge kaffe, bage eller dække bord til arrangementer i forsamlingshuset eller kirkekaffen efter gudstjenester. Vi hjælper også til ved gudstjenesterne som f.eks kirketjener, klokker eller kirkesanger.

I de seneste år er markedsdagen i maj måned den begivenhed, hvor frivilligheden virkelig kommer til sin ret. Dagen arrangerer vi i samarbejde med Bering Gymnastik og Teater. For at få dagen til at blive den store succes den har været i flere år nu, kræver det næsten alle mand af hus. Der skal stilles telte op, findes borde og stole, skaffes gevinster til tombolaen, lejes salgsborde ud, findes udtjente teaterrekvisitter og udstyr, gamle og måske antikke varer der kan sælges, madlavning og salg fra boderne ”Kaffeteltet” og ”Grillen” og skattejagt. Der bliver spillet musik og sunget både på pladsen og i teltet. Vores dejlige kirke åbner også dørene denne dag, så alle kan få lov til at kigge ind. Der kommer så mange forbi at vi også har et parkeringshold, der sørger for at biler og personer ikke kommer i vejen for hinanden. Det er kort sagt en god gammeldags markedsdag med masser af aktiviteter.

Det er en dag hvor alle kan give en hånd med og mange gør det. Nogen laver et stort arbejde, andre bibringer med en mindre indsats, men alle er lige vigtige og ingen indsats er for lille. Dagen begyndes med morgenmad og slutter med oprydning og fællesspisning. Alle der har været med siger, at de har haft en dejlig dag. Lige meget hvor mange vi er på dagen, er der altid plads til en mere, der gerne vil give en hånd med.

Hvis man ikke har tid eller mulighed for at deltage i det frivillige arbejde, er det naturligvis helt i orden. Får man senere mulighed til at deltage er det bare at give besked til formand eller til den medlemsansvarlige.

Når foreningen får brug for en hjælpende hånd, vil det blandt andet kunne læses i kirkebladet eller i vores nyhedsmail.